Ilse Doodeman
Ilse Doodemaneigenaar / grafisch vormgever / letterpress drukker

Mijn studio is gevestigd op een prachtige locatie in Zeist. De letterpress kaarten druk ik stuk voor stuk met een trapdegel, dat is een boekdrukpers die je aandrijft met je voet. Met deze degel, die ik in 2014 op een veiling gekocht heb, kan ik prachtige scherpe afdrukken maken. Wat mij het meest fascineert is dat zo’n zware machine zo ontzettend fijngevoelig is.

Als grafisch vormgever met een grote liefde voor typografie en minimalistisch design breng ik mijn ontwerpen tot leven door ze met de hand af te drukken. Ik doe dat op mijn geheel eigen wijze waardoor er een authentiek product ontstaat, geen enkele letterpress kaart is precies hetzelfde. Het soort papier waar ik op druk versterkt de pure uitstraling waar ik van hou.

Wat ik belangrijk vind is het persoonlijke contact zodat ik de kaart kan maken die bij jullie past! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over letterpress als ik en ik kijk ernaar uit om met jullie samen te werken.

Ilse

Via Instagram stories laat ik regelmatig zien hoe de kaarten gemaakt worden, ben je benieuwd naar het proces dan nodig ik je uit mij te volgen!

Ja, leuk!