Ilse Doodeman
Ilse Doodemaneigenaar / grafisch vormgever / letterpress drukker

Als grafisch vormgever heb ik me gespecialiseerd in het ontwerpen en ambachtelijk afdrukken van minimalistische letterpress geboortekaartjes en trouwkaarten.

Letterpress is een prachtige ambacht die ontstaan is door oude en nieuwe technieken te combineren. Door deze druktechniek worden de letters in het papier geperst zodat er reliëf ontstaat wat op geen enkele andere manier verkregen kan worden. Het zachte katoenpapier waar de kaarten op gedrukt worden zorgen voor een pure en luxe uitstraling.

Ik werk met een antieke trapdegel (boekdrukpers) en druk de kaarten stuk voor stuk af zodat er een authentiek product ontstaat waarbij geen enkel kaartje exact hetzelfde is. Er komt heel wat bij kijken om haarscherpe afdrukken te maken en het geeft mij veel voldoening wanneer ik de perfecte ambachtelijk gedrukte letterpress kaarten aflever.

Heel trots ben ik op de moosecards die ik ontwikkeld heb. Ze zijn ontstaan door optimaal gebruik te maken van de letterpress techniek waardoor een minimalistisch ontwerp volledig tot zijn recht komt terwijl er slechts één drukgang nodig is. Het strikje is daardoor functioneel en tegelijkertijd een knipoog naar de klassieke geboortekaartjes van vroeger. De moosecards zijn geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom en daarom exclusief verkrijgbaar bij Studio Moose.

Omdat ik een kleine studio heb ben je verzekerd van een unieke kaart, hoge kwaliteit, een persoonlijke benadering en uitstekende service.

Als je vragen hebt neem gerust contact met mij op, ik vind het leuk om van je te horen!

Ilse