Studio

handgemaakte letterpress kaarten

Mijn studio is gevestigd op een prachtige locatie in Zeist, daar staat mijn pers en druk ik met de hand stuk voor stuk de letterpress kaarten. Ik maak gebruik van een trapdegel, dat is een boekdrukpers die je aandrijft met je voet. Het is een merkloze pers van Duits fabrikaat – Actiengesellschaft für Schriftgießerei und Machinenbau – Offenbach a. M. Wat mij het meest fascineert is dat zo’n zware machine zo ontzettend fijngevoelig is.

Als grafisch ontwerper met een grote liefde voor typografie en minimalistisch design breng ik mijn ontwerpen tot leven door ze zelf met de hand af te drukken op mijn nostalgische boekdrukpers. Ik doe dat op mijn geheel eigen wijze waardoor er een authentiek product ontstaat.

 

Ik werk graag met technieken als dip dye en aquarel om de kaarten nog sterker hun eigen karakter mee te geven. Ook touw, lint of takjes vind ik interessant om in het ontwerp te verwerken.

 

Inspiratie haal ik uit de mooie dingen die ik om me heen zie en deze vertaal ik naar passende ontwerpen. Het soort papier waar ik op druk versterkt de pure uitstraling waar ik altijd naar streef.

Wat ik heel erg belangrijk vind is het persoonlijke contact zodat ik de letterpress trouwuitnodiging of het letterpress geboortekaartje kan maken wat precies bij jullie past!

 

Om alle aandacht te besteden aan de projecten waar ik mee bezig ben neem ik per maand een bepaald aantal opdrachten aan. Daarom adviseer ik jullie tijdig contact op te nemen om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

 

Neem gerust contact met mij op of vraag een offerte aan voor een geboortekaartje of trouwuitnodiging.

 

Graag hoor ik wat ik voor jullie kan doen!

Ilse // +31 6 420 771 74